wtorek, 27 lutego 2018

Kuleczki ziemniaczane w panierce - nawet niejadek zje obiadek!



Mamy w domu 5-cio letniego niejadka, który wygląda na 3 latka. Niewiele zjada na śniadanie, obiad czy kolację. Ale udało mi się stworzyć przepis na ziemniaczki, który absolutnie podbił serce i przede wszystkim podniebienie naszego bohatera.


A co najważniejsze kuleczki ziemniaczane w panierce przygotowujemy z wcześniej ugotowanych ziemniaków, dzięki czemu nie marnujemy jedzenia z dnia poprzedniego.


Jak dla mnie super rozwiązanie
- najpierw zjadamy świeżo ugotowane ziemniaczki z ulubionymi dodatkami, a pozostałości wykorzystujemy na drugi dzień.
I co najważniejsze, przygotowanie naszych kuleczek ziemniaczanych nie sprawia żadnych problemów i nawet największy kulinarny nieuk sobie z tym poradzi!

A więc nie przedłużam już dalej i przechodzę do meritum mojego wpisu.

Przepis na kuleczki ziemniaczane w panierce:

Składniki:

- Ugotowane ziemniaki
- Ulubione przyprawy
- Bułka tarta i jaja do panierki
- Olej do smażenia

Ziemniaczki zgniatamy przez praskę do ziemniaków.


Doprawiamy wybranymi przyprawami.
Formujemy kuleczki.


Panierujemy najpierw rozmąconym jajem.


Następnie obtaczamy w bułce tartej.



Smażymy na głębokim oleju.


I gotowe.




Smacznego!

Koniecznie daj znać w komentarzu lub na e-mail czy przepis się Tobie spodobał! Pozdrawiam

6 komentarzy:

  1. Wygląda smacznie i pewnie tak smakuje :)
    Może kiedyś mojemu Minionowi takie zrobię na obiad. On nie zwraca uwagi na kalorie ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje dzieciaki uwielbiają! Mam nadzieję, że i Wam przypadną do gustu. Pozdrawiam

      Usuń
  2. Moja córka zjada na ogół wszystko bez problemu, ciekawe jakby jej smakowały takie kuleczki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do wypróbowania przepisy, koniecznie dajcie znać czy smakowały? Pozdrawiam

      Usuń
  3. Bardzo fajny pomysł na obiad. Muszę koniecznie wypróbować.
    /Ala

    OdpowiedzUsuń